Noži za sekirostroj (proizvodnja sekancev)

Noži za sekirostroj (proizvodnja sekancev)

Noži za sekirostroj, ki jih izdelujemo do dolžine 1600 mm, se uporabljajo v primarni obdelavi lesa.

To so visokokvalitetni industrijski noži, ki so največkrat izdelani iz materiala W.Nr.1.2360 (8% Cr), za katerega je značilna dobra obrabna odpornost in srednja žilavost.

Poleg nožev za sekirostroj izdelujemo tudi raznovrstne oblike protinožev, držal, matric in druga orodja za primarno obdelavo lesa. Noži za sekirostroj se uporabljajo tudi pri kmetijski mehanizaciji, strojih za obdelavo lesa in drugih obdelovalnih strojih.

Nože za sekirostroj so obdelani na najnovejših strojih za mehansko obdelavo in v najnovejših pečeh za termično obdelavo, najpogosteje na trdoto 54‒58 HRC.

Za specialne aplikacije nudimo nože s posebno termično obdelavo, kjer vpenjalni del noža obdelamo na nižjo trdoto ter dosežemo večjo žilavost. S tem bistveno zmanjšamo možnost loma nožev med samim obratovanjem.

Primeri uporabe: Flaker noži, ki jih izdelujemo, se vgrajujejo v stroje: Hombak, Klöckner, Maier, Pallmann, Pessa.
Image

Luščilni noži


Luščilni noži se uporabljajo za odstranjevanje lubja s hlodovine, v procesu nadaljnje predelave lesa.

 

Izdelujemo široko paleto luščilnih nožev po zahtevah kupcev iz visoko legiranih jekel in lotanih nožev s ploščicami iz karbidne trdnine.

Image

Flaker noži

Flaker noži so v sklopu široke palete nožev za lesno industrijo na voljo v različnih dimenzijah iz različnih kvalitet materialov.

Pošljite e-mail

7420 Rate this article:
No rating

Kontaktiraj nas

Potrebujete dodatne informacije o izdelkih ali storitvah? Brez zadržkov nas lahko kontaktirate.