Proizvodnja

Proizvodnja

Celoten proces izdelave izdelka se izvaja znotraj podjetja.  Proizvodnja je računalniško podprta in zagotavlja visoko produktivnost in sledljivost v celotnem procesu od vhoda materiala do odpreme kupcu. Kontinuirano in trajnostno jo izboljšujemo in nadgrajujemo z novimi orodji, ki so del industrije 4.0. Vključujemo samo tista orodja in opremo, ki jo smatramo, da dejansko doprinaša k dvigu učinkovitosti in kakovosti izdelkov.

Običajno se proces začne z razrezom materiala. Ustrezna oprema in tehnologijo omogoča in zagotavlja različne postopke za razrez vseh vrst in oblik materialov. 

Proizvode obdelujemo na najsodobnejših CNC rezkalnih (vertikalnih in horizontalnih, eno- in večpaletnih) in stružnih centrih z gnanimi orodji. Nekateri CNC obdelovalni centri so opremljeni s strojnim vidom za manipulacijo obdelovancev ter merilnimi sondami Renishaw, kar zagotavlja najvišjo možno natančnost in ponovljivost pri serijski proizvodnji. V proizvodnji se nahaja tudi več različnih brusilnih strojev, ki so namenjeni specialnim operacijam brušenja, ki jih vršimo na izdelkih. 

Visoko kakovostni obdelovanci so tako pripravljeni za toplotno obdelavo, ki jo izvajamo z različnimi postopki med katerimi prevladuje kaljenje in popuščanje v vakuumski peči. Imamo 3 vakuumske peči in opremo za podhlajevanje do -145°C (angl. sub zero treatment) v kolikor se zahteva posebna kakovost izdelkov. Izbira postopka kaljenja je odvisna od materiala in namena uporabe izdelka. 

Ko so izdelki toplotno obdelani jih je potrebno dokončno obdelati in doseči zahtevana tolerančna območja ter rezilne sposobnosti. Najsodobnejši stroji proizvajalca Göckel omogočajo visoko produktivno in natančno brušenje površin ter z ustreznimi brusnimi sredstvi daje izdelku želene končne lastnosti. Izpostaviti velja visoko precizne CNC brusilne stroje JUNG BLOHM, ki omogočajo CNC profiliranje brusilnih kolutov in so namenjeni proizvodnji tehnično zelo zahtevnih izdelkov v ozkih tolerančnih območjih. Za specialne zahteve vršimo tudi rezkanje v trdo vse do trdote 63 HRC kar opravimo s posebnimi orodji na CNC obdelovalnih centrih. Po potrebi se poslužujemo še ostalih postopkov obdelave kot je žična erozija in podobno.

V proizvodnem procesu je še veliko ostalih postopkov, ki niso opisani a so potrebni za proizvodnjo velikega števila različnih izdelkov in zahtev kupcev.

4707 Rate this article:
No rating

Kontaktiraj nas

Potrebujete dodatne informacije o izdelkih ali storitvah? Brez zadržkov nas lahko kontaktirate.