Toplotna obdelava jekel

Toplotna obdelava jekel

Kovine toplotno obdelujemo v modernih računalniško podprtih vakuumskih pečeh ter solni kopeli.

Več desetletno pridobivanje znanja in izkušenj s področja termične obdelave kovin je zagotovilo, da bo storitev opravljena strokovno in korektno.

Storitve toplotne obdelave kovin izvajamo v sklopu izdelave na ključ ali pa tudi kot samostojno storitev. Več desetletno pridobivanje znanja in izkušenj s področja toplotne obdelave kovin je zagotovilo, da bo storitev opravljena strokovno in korektno.

 

Toplotna obdelava v vakuumu

Izvajamo kaljenje in popuščanje orodnih jekel za zagotavljanje mehanskih lastnosti potrebnih v najrazličnejših aplikacijah. Prednosti postopka so minimalne deformacije, visoka ponovljivost procesa ter nespremenjena svetla površina proizvodov. Vakuumsko je mogoče toplotno obdelati tako običajna orodna jekla kot tudi hitrorezna jekla in prašnate materiale. Kaljenje v vakuumski peči je računalniško vodeno, kar omogoča nadziranje in arhiviranje vseh postopkov toplotne obdelave.

V podjetju imamo 3 najsodobnejše vakuumske peči nemškega proizvajalca SCHMETZ, kjer lahko toplotno obdelamo izdelke do dimenzij 800x800x1.600 mm in maksimalne teže šarže 2.500 kg.

Za specialne aplikacije z namenom transformacije zaostalega avstenita v martenzit (povišanja trdote in obrabne obstojnosti) imamo tudi možnost podhlajevanja po kaljenju in sicer do temperature -145°C.

 

Kaljenje v olju ali solni kopeli

V olju kalimo ogljikova, nizkolegirana jekla ter jekla za cementacijo. V solni kopeli smo omejeni z dimenzijami 1000 x 250 x 50 mm.

 

Indukcijsko kaljenje in žarjenje

Indukcijsko kalimo predvsem nizkolegirana jekla kjer želimo trdo površino in hkrati žilavo jedro. Primeri uporabe so sorniki in letve. Za določene aplikacije consko žarimo orodna jekla z namenom izboljšanja žilavosti pri dinamičnih obremenitvah.

 

Žarjenje in normalizacija

Uporabljamo kot pred obdelavo za znižanje notranjih napetosti, zmanjšanje trdote in povečanja obdelovalnosti.

 

Cementacija in karbonitriranje

Obdelujemo proizvode iz jekla za cementacijo, kjer je zahtevana visoka odpornost površine na obrabo a hkrati tudi žilavo jedro.

 

Nitriranje in nitrokarburiranje

Industrijske aplikacije s posebnimi zahtevami za obrabno obstojnost kot tudi korozijsko obstojnost.

 

Pošljite e-mail

5788 Rate this article:
No rating

Kontaktiraj nas

Potrebujete dodatne informacije o izdelkih ali storitvah? Brez zadržkov nas lahko kontaktirate.